Recent Changes

Thursday, May 30

 1. page home edited ISOverstaan virtuaaliluokkapalveluiden käyttö oppilaitoksissa ... perustettu 24.1.2010/päiv. …

  ISOverstaan virtuaaliluokkapalveluiden käyttö oppilaitoksissa
  ...
  perustettu 24.1.2010/päiv. 18.2.201230.5.2013/AW
  Näille wiki-sivuille keräämme oppilaitoksittain erilaisia tapoja (pedagogisia malleja) hyödyntää ISOverstaan virtuaaliluokkapalveluja lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kouluttajakoulutuksen Ning-sivustolle kirjaamme osallistujien tarinoita koulutuksen aikana. Huomaa, että oikean palkin alalaidasta löydät ohjeistusta tarinointiin.
  Tutustu ainakin esim. Karttulan, Klassikan ja Vammalan lukioiden tarinoihin!
  ...
  6.10.2011 Pedagogiset mallit, ohjaus + tekijänoikeudet
  12.12.2011 Loppuseminaari (kaikki jakavat kokemuksiaan)
  Syventävä koulutus vuonna 2013:
  Asiantuntijapäivä 14.3.2013 Kuopiossa, teemoina esiintyminen ja vuorovaikutus verkossa sekä verkostoituminen
  Alueelliset "hands on" -päivät Vammalassa 22.4.2013, Kuopiossa 29.4.2013 ja Savonlinnassa 7.5.2013.

  (view changes)
  2:47 am
 2. page space.menu edited ... Klassikka Kuhmon lukio Kuopion aikuislukio Leppävirran lukio Lohjan lukio ja aikuislukio…
  ...
  Klassikka
  Kuhmon lukio
  Kuopion aikuislukio
  Leppävirran lukio
  Lohjan lukio ja aikuislukio
  ...
  Siilinjärven lukio
  Sonkajärven lukio
  Sulkavan lukio
  Suonenjoen lukio

  Vammalan lukio
  Ylä-Savon ammattiopisto
  (view changes)
  2:43 am
 3. page space.menu edited ... Siilinjärven lukio Sonkajärven lukio Sotkamon lukio Sulkavan lukio Suonenjoen lukio Vam…
  ...
  Siilinjärven lukio
  Sonkajärven lukio
  Sotkamon lukio
  Sulkavan lukio
  Suonenjoen lukio
  Vammalan lukio
  Vesannon lukio
  Ylä-Savon ammattiopisto
  Äetsän Sarkia-lukio
  Tarinoiden työstämiseen ohjeistusta
  ISOverstaan virtuaaliluokka -hanke
  (view changes)
  2:41 am

Thursday, August 9

Monday, April 2

 1. page Leppävirran lukio edited VIRTUAALINEN LELU LeLu Tätä kirjoitelmaa on viritellyt eteenpäin Reima Rouvinen Hieman taustaa…
  VIRTUAALINEN LELULeLu
  Tätä kirjoitelmaa on viritellyt eteenpäin Reima Rouvinen
  Hieman taustaa
  (view changes)
  10:22 pm

Sunday, April 1

 1. page Leppävirran lukio edited VIRTUAALINEN LELU Tätä kirjoitelmaa on viritellyt eteenpäin Reima Rouvinen Hieman taustaa
  VIRTUAALINEN LELU
  Tätä kirjoitelmaa on viritellyt eteenpäin Reima Rouvinen
  Hieman taustaa
  (view changes)
  10:05 pm

Thursday, March 22

 1. page Vammalan lukio edited Kasperin tarina, 2010 Sattumalta mukaan, Aloita tänne oman oppilaitoksesi tarinoiden kirjoittam…
  Kasperin tarina, 2010
  Sattumalta mukaan,
  Aloita tänne oman oppilaitoksesi tarinoiden kirjoittaminen
  ...
  Aikaisemmin minulla oli jo ollut videoneuvottelun avulla kursseja. Olin jo jonkunverran tottunut eri laitteisiin: kameraan, kaukosäätimiin yms.
  Virtuaaliopetus alkoi Sastamalan verkostolukiossa jo toissa lukukaudella 2010-2011. Espanjan kursseille oli halukkaita oppilaita kaikista Sastamalan lukioista: Vammalan, Mouhijärven ja Äetsän Sarkia-lukiosta. Virtuaaliopetus alkoi kaikkien koulujen välillä. Alussa kyllä jännitti, kun piti ottaa niin monta eri asiaa huomioon. Näkevätkö, kuulevatko kaikki oppilaat? Kuinka tehtävien vastaukset näkyvät kaikille? Osaanko ottaa huomioon kaikki opiskelijat tasa-arvoisesti?
  ...
  nähdä opiskelijat.
  Tänä lukuvuonna 2011-2012 kaikki onkin jo mennyt paremmin. Olen itsekin ratkaissut teknisiä ongelmia. On ollut myös tärkeää jakaa kokemuksia Jutan, ranskan open ja Kasperin, filosofian open kanssa välitunilla. Minulla on virtuaaliopetusta neljässä jaksossa. Toisinaan joka aamu kello kahdeksan. Joka-aamuinen toisto tuo varmuutta opetukseen enkä enää muista jännittää.
  Kuinka virtaalitunti eroaa tavallisesta tunnista? Ehkäpä on hyvä puhua rauhallisesti ja selkeästi, ilman öö- väli-ilmaisuja tai muita niinku aloituksia. Muuten tuntini ovat varmaankin aika samanlaisia kuin tavalliset tuntini. Kappaleiden käsittelyä, kuuntelua, tehtävien tarkastusta. Välillä paritehtäviä. Olen ollet myös itse parina kuulokkeiden avulla.
  (view changes)
  4:19 am
 2. page Savonlinnan lyseo edited Pienin askelin Savonlinnassa Helmikuu 2011 (2010 koulutus) Meillä on tuotantoluokka ollut jo hy…
  Pienin askelin Savonlinnassa
  Helmikuu 2011 (2010 koulutus)
  Meillä on tuotantoluokka ollut jo hyvän aikaa odottamassa, mutta hyvin vähällä käytöllä. Tärkein syy siihen on, että ehkä toisin kuin olisi odottanut, lähiseudun lukioiden välille ei ole syntynyt yhteistyötä esimerkiksi jaettujen kurssien muodossa. Savonlinnan Lyseon ja Taidelukion kasvava yhteistyö toimii alle puolen kilometrin välimatkan vuoksi ihan apostolin kyydillä. Samoin Lyseon ja Samin (ammatti-instituutti) yhteistyö on lähiopetusta. Teknisenä ongelmana luokassa on ollut erittäin pitkä viive, joka on haitannut reaaliaikaista yhteyttä. Todennäköisesti ongelma on BLC:n palomuureissa, sillä kaistan pitäisi kyllä riittää.
  Itse olen kuitenkin yrittänyt näin teoriassa paneutua välineen kautta opettamiseen ja uskon, että opitusta on hyötyä lähiopetukseenkin. Tarkoituksena on toki saada tuotantoluokka ainakin koekäyttöön ja kollegat koulutukseen kevätlukukauden aikana. Tämä on etukäteen annettu uudenvuoden lupaus! Toki muutamat kollegat ovat jo osallistuneet tuotantoluokan käyttäjäkoulutuksiin.
  (view changes)
  4:17 am
 3. page Mouhijärven lukio edited Aloita tänne oman oppilaitoksesi tarinoiden kirjoittaminen! Helmikuu 2011 Virtuaaliluokka tässä…
  Aloita tänne oman oppilaitoksesi tarinoiden kirjoittaminen!
  Helmikuu 2011
  Virtuaaliluokka tässä muodossa tuli Virneksen Annin Mukana Sastamalan Verkostolukioon keväällä 2010. Meidän koulussa (Mouhijärven Lukio)
  ...
  lyhyissä kielissä.
  Virtuaaliluokka kyllä mahdollisti sen , että nyt on helpompi pitää tunteja ja vastaanottaa niitä paremman tekniikan avulla. Alussa äänen laatu oli vähän huono ja katkeileva, mutta sekin on jo parantunut. Edelleenkin päivällä ilmenee tiettyä hitautta kaistan kuormituksen kanssa.
  Itse en verkossa ole opettanut. Mutta Olemme Vammalan ja Äetsän Lukioiden kanssa viikottain pitäneet Cern-kurssia, jossa oppilaat ovat esittäneet
  (view changes)
  4:13 am
 4. page Minna Canthin lukio edited ... {site_under_construction_all.jpg} ISOverstaan virtuaaliluokka -hankkeen kouluttajakoulutus …
  ...
  {site_under_construction_all.jpg}
  ISOverstaan virtuaaliluokka -hankkeen kouluttajakoulutus
  Minna Canthin lukiolukio, helmikuu 2011
  Vesa Vainikainen

  Taustatietoja
  Olen toiminut biologian ja maantiedon tuntiopettajana Minna Canthin koululla ja lukiolla nyt seitsemättä vuotta. Pääkoulunani on peruskoulun puoli. Haketutuminen virtuaaliluokkaopetuksen kouluttajakoulutukseen tuli itselleni varsin itsestäänselvyytenä. Olen ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut erilaisista tietoteknisistä mahdollisuuksista kehittää ja monipuolistaa omaa opetustani.
  ...
  Lukiollamme virtuaaliluokan kehityshanketta on minun lisäkseni edistänyt MA/FY opettajakollegani Timo Matilainen. Timo on taltioinut kuluneena syksynä menestyksekkäästi omaa FY5-kurssiaan. Oppilailta on tullut hyvää palautetta uudesta lähestymistavasta ja aika- ja ja paikkavapaasta kertausmahdollisuudesta.
  Virtuaaliluokkakoulutuksen aikana olen mielestäni saanut hyvät perustiedot tuotantoluokan käytöstä. Minulta kuitenkin puuttuu laajempi ja säännöllinen kokemus tuotantoluokan käytöstä opetuksessa. Kokemukset rajoittuvat muutamaan kokeilukertaan ja kolleegoiden kouluttamiseen luokan käyttäjiksi.
  ...
  ja GE4.
  Maantiedon ensimmäiseen kurssissa ollaan kokeiltu paria asiaa. Luonnonmaantieteen karttatulkintaharjoitusohjeistuksen toteutin pelkästään virtuaalisesti samanaikaisopetuksena niin, että sovimme oppilaiden kanssa ajan, joilloin jokainen hakeutui kokeen ääreen. Jokaiselle oli annettu tarvittava peruskartta etukäteen tunnilla, johon hänellä oli mahdollisuus perehtyä. Karttatyön tulkintaohjeet annettiin ainoastaan virtuaalisesti.
  Ennen kokeita olevan kertaustunnin äänitin viikkoa ennen ja laitoin Isoverstaaseen tutustuttavaksi muutamaa päivää ennen koetta. Varsinainen kertaustunti koetta edeltävänä päivän jäi pois omienkin päällekkäisten menojen takia.Lisäksi ennen koetta olevana iltana pidin päivystystä virtuaaliopetustilassa niille, joilla oli mahdollisia epäselvyyksiä oppisisältöihin tai kokeeseen liittyen
  (view changes)
  4:12 am

More