Syksyn 2011 kuulumisia


Aloitin työt Polvijärven lukiolla elokuussa 2011 ja heti nakki napsahti, eli minusta tuli lukiomme verstastuki. Tutustuin virtuaaliluokkaan Harrin pitämässä koulutuksessa heti ensimmäisen jakson aikana, jossa hän kutsui minut Isoverstaan kouluttajakoulutukseen. Kaksi antoisaa koulutuspäivää on takana ja kolmas ja viimeinen tulossa ensi maanantaina. Osallistuin marraskuussa myös Älyä ja ilmiöitä seminaariin, jossa pohdiskeltiin millainen on tulevaisuuden lukio ja tutustuttiin mitä erilaisimpiin verkko-oppimisen apuvälineisiin.

Virtuaaliluokkaa en itse ole vielä päässyt opetuksessani käyttämään. Meillä Polvijärvellä on tänä syksynä yhteistyötä Outokummun lukion kanssa esimerkiksi saksan, ranskan ja ortodoksisen uskonnon opetuksen osalta. Tätä kautta olen jonkin verran ollut ratkomassa virtuaaliluokkan laitteistoon liittyviä ongelmia, joita on ollut eniten äänen kanssa. Omissa suunnitelmissa ja haaveissa on hyödyntää virtuaaliluokkaa kansainvälisessä yhteistyössä ja ottaa yhteyksiä oppilaitoksiin myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Pidin muutamille opettajille joulukuun alussa "vertaistietoiskun" joka käsitteli Google dokumentteja sekä miellekartan tekoa verkossa. Muutama opettaja meillä on innostunutkin ottamaan Moodlen käyttöön kursseillaan ja kokeilemaan verkkotyökaluja sekä osallistumaan TVT:n käyttöä opetuksessa käsitteleviin koulutuksiin eli kyllä kannustaminen kannattaa!

Tämän syksyn aikana olen oppinut paljon uutta ja tajunta on suorastaan laajentunut verkon käyttömahdollisuuksista opetuksessa. Kaikessa uutuudessaan syksy on ollut kiireinen ja paljon on sen vuoksi mennyt ohikin. Siksi tämä wikinkin avasin vasta nyt, näin perjantai-iltana sopivasti viikon päätteeksi. Ensi viikolla koulutuksen jälkeen Polvijärvellä odottaa jälleen virtuaaliluokan testailu, kun ääntä yritetään saada kuulumaan meiltä Outokumpuun päin.

Isa Pakarinen