Aloita tänne oman oppilaitoksesi tarinoiden kirjoittaminen!

Helmikuu 2011

Virtuaaliluokka tässä muodossa tuli Virneksen Annin Mukana Sastamalan Verkostolukioon keväällä 2010. Meidän koulussa (Mouhijärven Lukio)
oli tätä ennen kyllä ollut jo useita vuosia verkko-opetusta videolaitteiden avulla varsinkin lyhyissä kielissä.
Virtuaaliluokka kyllä mahdollisti sen , että nyt on helpompi pitää tunteja ja vastaanottaa niitä paremman tekniikan avulla. Alussa äänen laatu oli vähän huono ja katkeileva, mutta sekin on jo parantunut. Edelleenkin päivällä ilmenee tiettyä hitautta kaistan kuormituksen kanssa.

Itse en verkossa ole opettanut. Mutta Olemme Vammalan ja Äetsän Lukioiden kanssa viikottain pitäneet Cern-kurssia, jossa oppilaat ovat esittäneet
tuotoksia muille oppilaille verkon välityksellä. Hyvin on esitykset näkyneet kaikkialle ja kysymyksiin on saatu vastauksia. Tällaista kurssia olisi aika vaikea järjestää ilman virtuaaliluokkaa.

Olen esitellyt virtuaaliluokkaa monille opettajille ja monet sitä jo käyttävät varsin luontevasti hyväkseen. Matematiikan opettajana olen kyllä kovasti hyödyntänyt Ebeam ohjelmaa ja kosketusnäyttöä tallentaen matematiikan tunnin tehtäviä ja uuden asian opettelua. Oppilaat voivat verkossa käydä katsomassa miten se asia taas olikaan.

Meidän Lukiossa tätä nykyä virtuaaliluokkaa pidetään jo ihan arkipäiväisenä asiana. Oppilaat menevät luokkaan omin päin kuuntelemaan Kasperi Kouvon Filosofian tunnin. Tai eräs tyttö Opiskelee Japanin kieltä jollain verkkokursilla. Ei siinä muiden apua tarvita.

Itselläni tosiaan ei ole verkkokursseja. Mutta Wirecastin käytön haluaisin vielä täydellisesti oppia, että voisin tunteja nauhotella verkkoon.

Ei tässä muuta ihmeellisempää.
Jukka-Pekka Koivuranta
Matematiikan ja Fysiikan Lehtori
Mouhijärven Lukio

..